Wat is hypnotherapie


Wat is Hypnotherapie?

De hacker (hypnotherapeut) breekt door de firewall (kritische factor) om nieuwe bestanden (suggesties) op de harde schijf (het onderbewustzijn) te plaatsen, waardoor verkeerde programma’s verwijderd of aangepast worden. Hierdoor kunnen blijvende veranderingen plaats vinden.


Aan de hand van de bovenstaande vergelijking ga ik je uitleggen wat hypnotherpie is.

Door hypnotherapie toe te passen op de cliënt kan een hypnotherapeut wijzigingen in het onderbewustzijn van deze cliënt aanbrengen. Om dit wat duidelijker uit te leggen gaan we onze menselijke geest vergelijken met een computer. Hierbij is ons onderbewuste de hardware, alles wat al voorgeprogrammeerd is vanaf de geboorte. Denk aan ademhalen, spijsvertering, werking van inwendige organen en het immuunsysteem. Hier valt door middel van hypnotherapie niet veel te veranderen. Je kunt het onderbewuste simpelweg geen opdracht geven om te stoppen met ademhalen, dit laat ons lichaam niet toe.


Dan hebben we het onderbewustzijn, vergelijkbaar met de harde schijf waar eindeloos veel programma’s opgeslagen kunnen worden. Dit is de veranderplek voor de hypnotherapeut. Om dit onderbewustzijn zit de kritische factor, de firewall, deze zorgt ervoor dat niet zomaar alle nieuwe programma’s/suggesties in ons onderbewustzijn worden opgeslagen. Het nieuwe moet kloppen met het reeds bestaande programma anders word het verworpen. En we hebben het bewuste, de randapparatuur zoals een fototoestel, hier komt alle nieuwe informatie binnen.


Voor het gemak neem ik nu het voorbeeld ‘stoppen met roken’. Een man rookt al jaren en zegt dat hij dit doet omdat hij er zo rustig van wordt, omdat het lekker is, gezellig is, omdat het hoort bij een biertje drinken. Dit zijn allemaal overtuigingen die opgeslagen zijn in het onderbewustzijn. Deze overtuigingen zijn zo vaak herhaald dat het pure waarheid voor het onderbewustzijn is geworden. Maar nu wil hij om gezondheidsredenen graag stoppen met roken. Hij doet hier enorm zijn best voor, maar wat hij niet weet is dat deze nieuwe gedachte afgewezen wordt door de kritische factor, de firewall, simpel omdat het niet klopt met de opgeslagen informatie. Heel vaak valt deze iemand na verloop van tijd weer terug in de oude gewoonte van het roken.

Niet omdat hij zwak is, maar omdat de nieuwe informatie niet door de firewall heen komt.


Een hypnotherapeut heeft de tools (hackers) om door middel van hypnotherapie door deze firewall heen te breken om in het  onderbewustzijn een nieuwe suggestie te plaatsen.

Hierdoor wordt de bewuste gedachte ondersteund door het onderbewustzijn en zal de kans van slagen vele malen groter zijn. Hoe voelt Hypnose…..


De intentie bij hypnotherapie is mensen te helpen. Hoe dit voelt is voor iedereen verschillend. Een diep gevoel van ontspanning waarbij je wel het gevoel hebt om in te kunnen grijpen als er iets gebeurd wat je niet fijn vindt.   Uiterste ontspanning in lichaam en geest maar beslist geen gevoel van slaap. Je bent niet “weg” maar constant aanwezig, hoewel plaats- en tijdsbesef wel even verdwenen kunnen zijn.

Probeer maar eens wat je voelt wanneer je een paar keer heel diep in en uitademt en daarbij in gedachte alles van je af laat vallen. Dan zit je op het bovenste randje van het diepe ontspannende gevoel wat hypnotherapie je geeft.

RESET

Praktijk voor Hypnotherapie


Contact info:

Bezoekadres:

Plantagelaan 6

3772 MB Barneveld.


tel: 06-46084620

email: info@hypnose-praktijk-reset.nl


BTW-nummer: NL002229988B63

Kvk-nummer:  74230395


Privacystatement

Algemene voorwaarden