Behandeling van chronische pijn

Chronische pijn


We hebben allemaal wel eens met pijn te maken.

Dit kan komen door ziekte of doordat je je hebt bezeerd.

Dit is gelukkig vaak van korte duur en trekt met het genezen vanzelf weer weg. Vervelender is het als de pijn chronisch is.

Een groeiend aantal mensen kampt met chronische pijn.

Deze pijn is vaak door een arts ook maar moeilijk te bestrijden. Soms kunnen pijnstillers verlichting bieden.

Maar dit is geen blijvende oplossing en het effect hiervan neemt vaak snel af. 


- Bij de 1e sessie merk je al verschil

- Vaak zijn er 2 a 3 sessies nodig

- Kosten per sessie: €125,-

Let op:


Bij pijn of pijn gerelateerde problemen is het belangrijk dat je ook een arts bezoekt.

Een hypnotherapeut is geen arts.

Pijn kan het signaal zijn van soms ernstige medische aandoeningen en deze vereisen vaak de zorg van een medisch specialist.

Mila - 31 jaar


Toen ik 18 was heb ik een ernstig scooter ongeval gehad. Mijn schouder was ontwricht en er volgde een periode van veel pijn. Uiteindelijk ziek thuis komen te zitten en dat maakte mij wanhopig. Via een vriendin in aanraking gekomen met hypnotherapie. Sceptisch als ik was, gewoon eens geprobeerd. Beste beslissing ooit! Mijn pijn is dusdanig minder en is nu acceptabel. In ieder geval beinvloed het niet meer heel mijn leven!

Er zijn twee soorten pijn. Er is chronische en acute pijn. Acute pijn is een signaal van je lichaam om je te vertellen dat er iets mis en je hier op zou moeten reageren. Dat kan gewoon iets simpels zijn zoals je hand per ongeluk tegen de pan houden die op het gas staat.

Je voelt pijn door de hitte van de pan en trekt vervolgens snel je hand terug. Wanneer je dit niet doet dan zou de hand verbranden.

Acute pijn voel je doordat je zenuwuiteinden sterk geprikkeld worden of zelfs beschadigd raken. Als je huid beschadigd is raakt heeft de

pijn ook nog een beschermende functie. Zolang de wond nog niet genezen is, blijft hij enigszins pijnlijk waardoor je de plek ontziet.

Dit bevordert de genezing.


Bij chronische pijn is het anders. Deze pijn heeft geen functie en gaat niet zomaar over. Pijn is te vergelijken met een alarmsysteem tegen inbrekers. Alleen is bij chronische pijn het alarmsysteem stuk en gaat en vrijwel contant af, zonder dat er sprake is van inbraak.

Bij dit soort pijn kun je gebruik maken van hypnotherapie als behandeling. Doormiddel van hypnotherapie bewerk je de kapotte

alarmsystemen, dit is het onderbewustzijn. Je moet het onderbewustzijn duidelijk maken dat er geen gevaar dreigt, dat er geen reden is

voor pijn. Zo kun je de pijn uitschakelen.Contact info:

Bezoekadres:

Plantagelaan 6

3772 MB Barneveld.


tel: 06-46084620

email: info@hypnose-praktijk-reset.nl


BTW-nummer: NL002229988B63

Kvk-nummer:  74230395


Privacystatement

Algemene voorwaarden